CAUTĂ

Samosas

Ingrediente Pentru umplutura de mazăre cu cartofi

2 căni de făină

½ lingurita sare

¼ cană ulei de cocos sau alt ulei

¼ cană + 3 linguri de apă

4 cartofi medii

2 linguri ulei

1 lingură semințe de coriandru măcinate

1 linguriță semințe de chimen

1 linguriță semințe de fenicul

1 lingura ghimbir, tocat mărunt sau o picatura Extract de ghimbir Essentia

2 ardei iuți verzi, tocați

¾ cană mazăre verde (proaspătă sau congelată)

½ linguriță Garam masala sau pudră de curry

½ linguriță pudră de chili

½ linguriță sare, ajustați după gust

1 lingură frunze de coriandru, tocate

Pasul I (Pregătirea aluatului) Pasul II (Pregătirea umpluturii))

1. Într-un bol, adăugați făina și sarea și amestecați. Adăugați ulei treptat și amestecați cu degetele. Amestecați până când uleiul este încorporat cu făina. Amestecul nu trebuie să se sfărâme, ci să își mențină forma.

2. Adăugați apa treptat și amestecați până când se formează un aluat tare, similar cu aluatul de plăcintă. Atenție: nu adăugați toată apa deodată. Mai întâi, adăugați ¼ de cană și apoi câte 1 lingură.

3. Acoperiți aluatul și lăsați-l să se odihnească timp de 30 – 45 de minute.

1. Fierbeți cartofii cu coaja. Atunci când sunt fierti, curățați coaja, tăiați grosier și păstrați deoparte.

2. Într-o tigaie, adăugați ulei, semințele de coriandru, semințele de chimen, semințele de fenicul și prăjiți-le câteva minute la foc mediu, până își eliberează aromele.

3. Adăugați ghimbirul și ardei iuți verzi și căliți încă 30 de secunde până la 1 minut.

4. Apoi adăugați cartofii, mazărea verde, garam masala, pudra de chili, sarea, frunzele de coriandru și cu un pasator de cartofi, pasați ușor până când totul este bine combinat.

5. Opriți focul și lăsați amestecul să se răcească.

Pasul III (Formarea samoselor) Pasul IV (Prăjirea)

1. După ce aluatul s-a odihnit, împărțiți-l în 8 bile.

2. Luați câte o minge de aluat, păstrați-i pe celelalte acoperite.

3. Într-un castron mic, amestecați apa cu puțină făină pentru a forma o pastă, folosită ca ‚lipici’ în timp ce se formează samosa.

4. Rulați bila de aluat într-o formă ovală și tăiați-o în centru pentru a crea două părți (pentru o mai bună înțelegere, urmăriți videoclipul atașat).

5. Aduceți capetele împreună și prindeți-le pentru a forma un con. Verificați videoclipul despre cum să pliați samosa.

6. Umpleți samosa cu umplutură. La final, prindeți marginile împreună. Tăiați orice exces de aluat de la capete, dacă este necesar. Prima samosa este gata 😊

7. Repetați procesul pentru aluatul rămas. Țineți samosasele umplute acoperite până când sunteți gata să le prăjiți.

1. Într-o tigaie la foc mediu, încălziți uleiul. Odată ce uleiul este fierbinte, adăugați 3-4 samosa umplute, în funcție de dimensiunea tigăii. Nu le răsturnați și nu le deranjați imediat după ce le scufundați în ulei. Întoarceți-le după un minut sau două, odată ce devin tari și prăjiți-le la foc mediu până când aluatul exterior devine rumenit și crocant pe toate părțile.

2. Repetați procesul pentru samosa rămase.

3. Bucurați-vă de samosele prăjite cu un chutney dulce, chutney de mentă, ketchup și o ceașcă fierbinte de ceai sau masala chai sau cafea.

Sfaturi Samosa coapta la cuptor

Prăjiți întotdeauna samosele la foc mediu, nu la foc mare. Prăjirea la foc mare poate transforma suprafața exterioară a samosei să se rumenească, în timp ce aluatul din interior rămâne nefiert.

Ajustați toate condimentele după gust.

Numărul de samosa pe care le faceți va varia în funcție de dimensiunea acestora.

Puneti samosele umplute și modelate într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, într-un singur strat, cu suficient spațiu pentru ca aerul încălzit să circule intre ele.

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 220C timp de 30 de minute sau până când devin crocante și aurii.

Pofta buna!

 

Înapoi la Top
×