Boluri asiatice cu orez si tofu
Ingrediente | Instructiuni |
---|---|
350 gr tofu 3/4 cana orez cu bob lung 3 linguri de sos de soia (sau tamari) 2 linguri de sirop de agave (sau miere) 1 lingurita de ghimbir macinat sau Ghimbir lichid Essentia 1 lingura ulei (preferabil de susan) 2 catei de usturoi medii (tocati) 3 cani de spaghete de dovlecei (aprox 2 dovlecei mari) 1 cana morcovi maruntiti 1 avocado mare 2 lingurite de seminte de susan (optional) |
1. Apasati tofu intre prosoape de hartie pentru a elimina cat mai multa apa. 2. In timp ce tofu este la presat, gatiti orezul conform instructiunilor. 3. Amestecati sosul de soia, siropul de agavele/mierea si ghimbirul intr-un castron. 4. Taiati tofu in cuburi mici si lasati sa se inmoaie in amestecul de sos aproximativ 5 minute. 5. In timp ce tofu se inmoaie, incalziti uleiul de susan la foc mediu si caliti usturoiul. 6. Adaugati tofu inmuiat (pastrand sosul in bol) si gatiti pana devine crocant (aproximativ 10-15 minute). 7. In timp ce tofu se gateste, taiati spaghetele de dovlecel. 8. Adaugati dovleceii si morcovii in tigaie si sotati. 9. Adaugatiti sosul ramas si orezul gatit in tigaie si mai sotati inca 5 minute. 10. Se serveste cu avocado si seminte de susan (optional)! |
Pofta buna!