
Rendang de vită
50 g nucă de cocos deshidratată sau 150 g nucă de cocos proaspătă rasă
20 ml ulei de gătit
250 g ceapă, tocată
500 g carne de vită, pui sau oaie, tăiate cubulețe
75 g Pastă de curry MA’S Rendang
400 ml lapte de nucă de cocos sau smântână de gătit
100 ml apă (dacă gătiți carne de vită sau de oaie)
1. Într-o tigaie, prăjiți nuca de cocos până când se rumenește. Amestecați continuu pentru că altfel nuca de cocos se va arde. Scoateți și lăsați deoparte.
2. Încingeți uleiul, adaugați ceapa și prăjiți timp de 2 minute.
3. Adăugați carnea, pasta de curry, nuca de cocos prăjită, laptele de cocos și apa. Amestecați bine.
4. Aduceți la fierbere și apoi reduceți focul. Acoperiți și continuați să gătiți la foc mic. Pentru carnea de vită sau de oaie se fierbe timp de aproximativ 1 ½ oră până când carnea este fragedă, pentru pui se fierbe timp de 20 de minute.
5. Scoateți capacul și continuați să fierbeți până când sosul devine maro închis și gros. Continuați să gătiți până când obțineți consistența dorită. Serviți cu orez.