Curry verde thailandez cu tofu
Un curry verde thailandez delicios, parfumat și cremos, cu bucăți de tofu și legume crocante.
Ingrediente:
400g tofu
2 linguri sos de soia
125 g fasole verde
1 legătură sparanghel proaspăt, tăiat
1-2 linguri ulei vegetal
2 linguri pasta de curry thailandez verde
2 cepe mici, tocate mărunt
1 ardei iute verde, fără semințe, tocat mărunt
3 caței de usturoi, tocați
400 ml lapte de cocos
125 g baby porumb
½ dovlecel, tăiat în felii subțiri
1 ardei gras, tăiat fâșii subțiri
125 g pak choi
zeama de la 1 lime sau lamaie
1 lingura de coriandru tocat, plus extra pentru garnitura
2 cepe verzi, tăiate
Timp de pregătire: 20 min
Timp de preparare: 15 minute
Porții: 2
Pasi
1. Se scurge tofu, se învelește in hârtie de bucătărie pentru a îndepărta excesul de apa timp de 20 de minute, se taie bucăți de 1 cm si se pune la marinat in sosul de soia.
2. Puneți o cratiță cu apă la fiert și atunci când apa fierbe, adăugați fasolea verde și sparanghelul pentru un minut, scurgeți și mutați în apă rece.
3. Încălziți uleiul într-un wok, adăugați pasta de curry thailandez verde și prajiți 2 minute amestecând frecvent.
4. Adăugați tofu, amestecați ușor până când este acoperit cu pasta de curry, apoi gătiți încă 2 minute. Adăugați ceapa, ardeiul iute și usturoiul și continuați să gătiți încă 2 minute.
5. Turnați laptele de cocos, aduceți la fiert, apoi adăugați porumbul, dovleceii, ardeiul roșu, fasolea verde și sparanghelul. Gătiți la foc mediu timp de 4-5 minute apoi adăugați pak choi.
6. Mai fierbeți un minut, apoi adăugați la sfârșit sucul proaspăt de lămâie și coriandru tocat.
7. Se servește presărat cu puțin coriandru si ceapa verde tocate, alături de felul preferat de orez.