CAUTĂ

Roti cu legume

Ingrediente:

Pentru umplutura

600 de grame de cartofi (aproximativ 6 cartofi medii)
1 1/2 cana morcov taiat cubulete
1 cana praz feliat
1 cana ceapa tocata marunt
cateva frunze de curry tocate
2 lingurite pudra de chili
1 lingurita praf de curry prajit
2 lingurite de fulgi de chili (dupa gust)
1/4 lingurita turmeric
1/2 lingurita piper negru macinat
5 boabe cardamon
5 cuisoare
1 lingurita sare (sau dupa gust)
2 linguri ulei de cocos

Pentru aluat

500 grame faina
310 gr apa
10 gr ulei
10 gr sare
1/2 cana ulei pentru a acoperi bilutele de aluat

Instructiuni:

Faceti umplutura

1. Curatati si taiati cartofii în sferturi. Fierbeti, scurgeti apa si zdrobiti în bucati folosind o furculita. Atentie, nu trebuie sa devina piure, ci sa fie bucatele de cartofi!

2. Într-un mojar si pistil se piseaza cardamomul si cuisoarele. Sfat: scoateti cojile de cardamom care sunt mai greu de macinat.

3. Încingeti o tigaie mare sau un wok la foc mediu si adaugati ulei de cocos. Cand uleiul este încalzit, adaugati ceapa tocata si frunzele de curry tocate. Amestecati bine si prajiti pana cand ceapa se inmoaie.

4. Adaugati morcovul taiat si pudra de cardamon si cuisoare. Prajiti pana cand morcovii devin fragezi.

5. Adaugati praf de chili prajit, praf de curry prajit, pudra de turmeric, fulgi de chili si sare. (Ajustati fulgii de ardei iute si pudra de ardei iute dupa gust). Amestecati bine si prajiti timp de 3 – 5 minute.

6. Adaugati cartofi zdrobiti. Amestecati bine si prajiti aproximativ un minut.

7. La final, adaugati prazul taiat felii si amestecati bine. Opriti focul. Adaugati piperul negru zdrobit si sare daca este necesar.

Aluatul

8. Adaugati faina, apa, sare si ulei intr-un vas. Amestecati cu o lingura de lemn pana cand totul se combina si face cocoloase mari si apoi incepeti sa framantati.

Framantati aproximativ 10 min pana cand nu mai raman cocoloase si aluatul este neted si flexibil.

9. Faceti bile de marimea unei lamai.

10. Adaugati ulei în vasul in care ati amestecat aluatul, adaugati bilele de aluat si mai adaugati putin ulei pe suprafata aluatului.

11. Acoperiti aluatul cu folie de plastic. Lasati-l sa se odihneasca timp de 2 ore.

12. Scoateti folia, luati fiecare bila si aplicati ulei pentru a acoperi toata bila cu ulei.

13. Aplatizati fiecare bila pentru si apoi, folosind varful degetelor, trageti cu grija si întindeti aluatul începand dintr-un colt. Incercati sa-l intindeti bine, pana cand aluatul devine transparent, intr-o forma dreptunghiulara.

14. Pliati aluatul ca in videoul retetei. Puneti umplutura spre un capat al aluatului dreptunghiular si modelati-o aproximativ ca un triunghi, astfel încat partea de pliere sa fie mai usoara în pasul urmator.

15. Urmati instructiunile din video pentru impachetare.

16. Incingeti o tigaie la foc mediu. Tigaia din fonta functioneaza cel mai bine, dar puteti folosi orice gratar sau tigaie pe care o aveti. Puneti rotiul de legume, fara a adauga ulei.

Prajiti-le aproximativ un minut, pana cand se rumeneste. Apoi intoarceti-le pe cealalta parte si repetati procesul. Prajiti in acelasi mod si pe partile laterale.

Pofta buna!!

Înapoi la Top
×