Curry de conopida, naut si spanac
Ingrediente:
2 lingurite ulei vegetal
1/2 lingurita seminte de mustar
o crenguta de frunze de curry
1 lingurita pasta de usturoi
100g conopida in florete mici
2 rosii mici coapte, tocate
1 cana de naut (gatit)
150g spanac proaspat sau Kale
1/2 lingurita de sare
1 lingurita cu varf pasta Kerala Masala
3/4 cana de apa
1 lingurita de zahar
Paşi:
1. incalziti uleiul intr-o tigaie si adaugati semintele de mustar.
2. Cand mustarul incepe sa sara, adaugati frunzele de curry.
3. Odata ce frunzele de curry sunt prajite, adaugati usturoiul si sotati cca 1 minut.
4. Adaugati pasta de curry si conopida. Adaugati 1/4 cana de apa si amestecati bine. Acoperiti tigaia si lasati sa fiarba timp de aproximativ 5 minute.
5. Adaugati rosiile si apa ramasa. Se amesteca bine, se acopera din nou si se fierbe inca 7 minute.
6. Adaugati nautul, spanacul si reduceti la foc mic.
7. Potriviti de sare si, daca doriti, adaugati putina praf de ardei iute pentru o mancare mai picanta.
8. Se serveste cald.