CAUTĂ

Pui cu unt vegan

Pui cu unt vegan

Ingrediente pentru tofu Ingrediente pentru tofu Instructiuni

500 gr de tofu extra ferm

1/4 cana amidon de porumb

2 linguri ulei de masline

1 lingura ulei de masline

1 ceapa mica, taiata cubulete

2 catei de usturoi, tocati

4 linguri de unt vegan

1 lingura garam masala

1 lingurita ghimbir macinat

1/2 lingurita pudra de chilli macinat

1/4 lingurita sare

1/4 lingurita piper

1 cutie sos de rosii

1 cana crema de branza vegana

1 lingura suc de lamaie

Scurgeti si apasati tofu pentru a elimina orice exces de apa. Taiati cubulete si puneti intr-un bol. Turnati cu grija amidonul de porumb si amestecati cu o lingura pentru a acoperi toate bucatile de tofu.

Intr-o tigaie, la foc mediu, adaugati uleiul si lasati sa se incalzeasca. Adaugati tofu si lasati sa se prajeasca pe toate partile timp de 4-5 minute sau pana cand tofu-ul este crocant. Scoateti din tava si adaugati pe o farfurie tapetata cu un prosop de hartie. Stergeti tigaia.

Incinge aceeasi tigaie din nou la foc mediu cu putin ulei de masline si adaugati ceapa. Lasati la prajit 4-5 minute sau pana cand ceapa devine translucida. Adaugati untul si lasati-l sa se topeasca complet. Adaugati usturoiul si gatiti inca un minut.

Adaugati garam masala, ghimbirul macinat, praful de chilli, sare si piper. Amestecati totul. Adaugati sosul de rosii si crema de branza vegana. Reduceti focul si lasati sa fiarba aprox 10 minute.

Dupa 10 minute, adaugati tofu si amestecati. Terminati cu suc proaspat de lamaie.

Pofta buna!

Înapoi la Top
×