CAUTĂ

Chiftelute de peste sri lankeze (Sri Lankan fish cutlets)

Ingrediente Pentru invelis Instructiuni

240 gr macrou din conserva sau peste proaspat, gatit

240 gr de cartofi

1/2 ceapa medie tocata marunt

3 catei de usturoi tocati marunt

1 bucatica de ghimbir tocat fin

2 ardei iuti tocati marunt (dupa gust)

1 lingurita pudra de curry prajit din Sri Lanka

1/2 lingurita piper negru macinat

1/2 lingurita praf de chilli

Optional: 2-3 seminte de cardamon, 1 lingurita seminte de mustar, un baton de scortisoara

2 linguri de ketchup sau pasta de tomate

1 – 1 ½ lingurita zeama de lamaie

Sare

3 cani de pesmet

2 linguri ulei vegetal

3 oua

sare

1. Puneti cartofii la fiert intr-o oala cu putina sare si fierbeti pana devin moi.

2.Scurgeti conserva de peste si Indepartati oasele. (Daca folositi peste proaspat, gatit, asigurati-va ca dezosati si pestele.)

3.

Incingeti 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare la foc mediu.

4.

Daca folositi seminte de mustar, adaugati-le primele si prajiti-le pana sar.

5.

Adaugati ceapa tocata marunt si caliti cateva minute pana se inmoaie. Adaugati usturoiul, ghimbirul si caliti inca 30 de secunde pana se Inmoaie.

6.

Adaugati pudra de curry, ardeiul cayenne, piperul negru si amestecati. Daca folositi cardamon si scortisoara, adaugati-le tot acum.

7.

Adaugati pestele si amestecati bine. Desfaceti pestele in bucati mici si prajiti pana cand amestecul devine uscat, aproximativ 10 – 15 minute. Nu lasati amestecul sa arda (reduceti focul daca este necesar). Adaugati ketchup-ul sau pasta de tomate dizolvata in putina apa si ardeiul verde (daca folositi), amestecati si gatiti inca 5 – 10 minute.

8. Asezonati cu sare daca este necesar.

9. Zdrobiti cartofii si adaugati in tigaie. Presarati zeama de lamaie si amestecati bine.

Gustati si adaugati mai mult suc de lamaie si sare daca este necesar.

10. Lasati amestecul sa se raceasca.

Pentru varianta prajita Pentru varianta la cuptor Asamblare

1. Bateti usor ouale Intr-un castron.

2. Asezati pesmetul pe o farfurie.

Portionati umplutura de peste in aprox. 20 de chiftelute. Modelati fiecare chifteluta in forme rotunde.

3. Treceti fiecare chifteluta prin ou, apoi prin pesmet. Asigurati-va ca formati o crusta neteda, fara crapaturi.

4. Intr-o cratita incalziti suficient ulei pentru a praji chiftelutele in baie de ulei.

5. Cand uleiul este suficient de fierbinte, prajiti chiftelutele pana devin maro auriu inchis – aproximativ un minut.

Puneti chiftelutele prajite pe un prosop de hartie pentru a scurge excesul de ulei.

6. Serviti cu ketchup sau sos chilli ca gustare.

1. Intr-o tigaie, Incalziti o lingura de ulei la foc mediu. Cand uleiul este fierbinte adaugati pesmetul si amestecati pentru a combina pesmetul cu uleiul cat mai uniform.

2. Amestecati des, pana cand pesmetul capata o culoare maro-aurie si se prajeste uniform. Asigurati-va ca nu lasati pesmetul sa arda.

3. Puneti imediat pesmetul prajit Intr-un bol si lasati-l sa se raceasca (neacoperit).

1. PreIncalziti cuptorul la 180°C. Tapetati o tava cu hartie de copt.

2. Bateti usor ouale intr-un castron.

3. Asezati pesmetul prajit pe o farfurie.

4. Portionati umplutura de peste in aprox. 20 de chiftelute. Modelati fiecare chifteluta in forme rotunde sau putin plata.

5. Treceti fiecare chifteluta prin ou, apoi prin pesmetul prajit. Asigurati-va ca formati o crusta neteda, fara crapaturi.

6. Repetati trecerea prin ou si pesmet. Acest al doilea strat este optional, dar recomandat pentru o crusta mai crocanta.

7. Asezati chiftelutele pe tava tapetata, cu aprox. 1–2 cm distanta intre ele.

8. Coaceti in cuptorul preincalzit aproximativ 5-7 minute. Intoarceti fiecare chifteluta si coaceti inca 5-7 minute.

9. Scoateti chiftelutele din cuptor si lasati-le sa se raceasca putin. Se servesc calde cu ketchup sau un sos iute.

Înapoi la Top
×